در مقاله نقره و سلامت به اهمیت نقش این فلز زیبا در سلامت بدن انسان می پردازیم.
نقره و تشخیص بیماری
یکی از فواید استفاده از اکسسوری نقره که در ادامه مقاله نقره و سلامت به آن می پردازیم؛ کمک به تشخیص برخی از بیماری هاست. چنان چه پس از مدتی استفاده از زیورآلات نقره رنگ آن به سفیدی گرایش پیدا کند نشانی از یک اختلال جدی در کلیه است چرا که عرق افراد دچار بیماری های کلیوی حاوی مقداری نیتروژن می باشد. واکنش شیمیایی نقره با نیتروژن منجر به درخشان تر و سفیدتر شدن نقره می گردد.در مقابل سیاه شدن زیورآلات نقره در تماس با بدن میتواند نشانی از اختلالات در سیستم غدد درون ریز باشد.این مورد از جمله خواص شگفت انگیز نقره است که در فلز تزئینی دیگری یافت نمی شود.
نقره و خواص درمانی
یون های مثبت موجود در نقره به علت خاصیت رسانایی و هدایت الکتریکی و حرارتی بالا،میدانی رسانا ایجاد میکنند .اتصال یون های مثبت موجود در سیلور یا نقره با یونهای منفی اکسیژن موجود در باکتری ها، نقره را قادر به مبارزه با عفونت ها و بیماری ها و تحریک وظایف طبیعی بدن می کند.بهبود گردش خون و تعادل درجه حرارت بدن از تبعات مثبت این تحریکات است.استفاده از اکسسوری های نقره به گردش هرچه بهترجریان خون کمک میکند و موجب کاهش فشار خون و در نتیجه بیماری ها و حملات قلبی می شود.نقره موجب حفظ حالت ارتجاعی رگ های خونی بدن انسان می گردد.بالا بردن الاستینه رگهای خونی و از سوی دیگر خاصیت ضد میکروبی قوی نقره موجب بهبود زخم و فرم دهی پوست بدن انسان می شود.
از فلز نقره برای ترمیم استخوان های آسیب دیده و کمک به شکل گیری آنها استفاده می شود. نقره علاوه بر تسکین درد مفاصل انگشتان موجب بهبود علایم بیماری آرتریت روماتوئید نیز می گردد.
ازآنجاکه نقره دارای خاصیت ضد عفونی کننده می باشد میتواند به راحتی بیش از ۶۰۰ گونه مختلف میکروب را از بین ببرد و مانند یک ضدعفونی کننده در بدن اثر کند.پزشکان پس از آزمایش های متعدد به این نتیجه رسیدهاند که نقره بسیار بیشتر از داروهای ضد عفونی و ضد میکروبی خاصیت کشتن میکروب ها را دارد؛بدون اینکه مانند سایر داروهای ضد عفونی عوارض بعدی به دنبال داشته باشد. داروهای پزشکی حاوی نقره خاصیت آنتی باکتریال بسیارقوی دارد و باعث تضعیف سیستم ایمنی بدن نیز نمی گردد .همینطور استفاده از کلوئید و کامپوزیت نانو نقره در دندانپزشکی به از بین بردن باکتری و قارچ ها کمک میکنداخیراً دارویی از فلز نقره به نام پماد سیلور سولفادیاین در معالجه سرماخوردگی جوش های پوستی و حتی از سوختگی های جلدی مورد استفاده قرار می گیرد .برخی شرکت های هواپیمایی کشور های اروپایی و ژاپن از ترکیبات نقره در داخل هواپیما به عنوان میکروب کش قوی استفاده می کنند .حتی در سوئیس از نقره برای ضد عفونی کردن آب آشامیدنی شهر استفاده می شود.نقره از طریق پوست، جذب بدن میشود و به خاطر نقشی که در تسکین درد دارد از دیرزمان فلزی بسیار محبوب بوده است.جواهرات و لباس های نقره از زمان باستان در میان مردم طرفداران زیادی داشته است.گویا بشر با استفاده از آنها،از بدن در مقابل میکروب ها مراقبت می کرده و به ارتباط نقره و سلامت کاملا واقف بوده است.
نقره و کاهش استرس
در محیط های پر استرس امروزی می توان از جهت تعادل انرژی روانی بهره برد با استفاده از این فلز و اکسسوری های زیبا انرژی بدن خود را افزایش دهید به افکار خود متمرکز شوید و کنترل آن را در دست بگیریدبرخلاف طلا نقره فعالیت ارگان های بدن را کاهش میدهد و در تماس مستقیم با پوست شما موجب انباشت انرژی در بدن می گردد و سستی و کسالت را از شما دور می کند. نقره خاصیت آرام بخشی و کاهش استرس دارد .لذا افراد برای کاهش فشار عصبی و تندخویی میتوانند از اکسسوری های نقره بیشتر استفاده کنند.نقره به تنظیم دمای بدن و گردش منظم خون کمک می کند و نقش مستقیمی در بالا بردن انرژی بدن دارد .
بنابراین زمانی که از جواهرات نقره استفاده میکنید احساس تازگی و نیرومندی خواهید داشت و همینطور تاثیر مستقیمی بر روی تمرکز شما دارد.از سوی دیگر نقره به ندرت موجب تحریک پوست و حساسیت می گردد پس به راحتی می توان از این فلز زیبا و درمانگر استفاده کرد.با استفاده مداوم روزانه از تلفن های همراه و سایر لوازم الکترونیکی بدن ما در معرض اشعه های الکترومغناطیسی قرار دارد.اکسسوری های نقره علاوه بر دفع آثار مخرب این اشعه ها می تواند تنش های روحی ایجاد شده توسط این اشعه ها را نیز دفع و خنثی نماید.
نقره در طب سنتی
در ادامه مقاله نقره و سلامت به بررسی نقش نقره در طب سنتی می پردازیم.در طب سنتی خواص دیگری از نقره از جمله درمان مشکلات صفرا، بیماری های چشمی، بوی بد دهان، وسواس، سنگ مثانه و دیگر بیماری ها ذکر شده است.از قدیم الایام بانوان برای جلا و روشنایی و تقویت چشم خود مقداری از این فلز را با سورمه چشم خود مخلوط میکنند.در طب سنتی توصیه میشود افراد عصبانی و تندخو از فلز نقره بیشتر استفاده کنند.از سوی پژوهشها نشان می دهند اشعه های طلا نقش منفی بر روی هورمون های جنسی مردان دارند در حالیکه اشعه های زیورآلات نقره در آقایان و خانم ها در کنار زیبایی و درخشش آثار منفی بدنی نیز ندارد. می توان نتیجه گرفت که آقایان نیز هیچ گونه منعی در استفاده از زیورآلات نقره ندارند.زیباترین زینت آلات دست ساز نقره را از سان نفیسی جولری بخواهید.