عدد هفت در آثار سانی نفیسی

 

عدد هفت در آثار سانی نفیسی

سانی نفیسی در آثار خود توجه ویژه ای به عدد هفت چه به صورت عدد فارسی و لاتین و چه به شکل نمادین و هفت حلقه معطوف داشته است .در ادامه به بررسی اهمیت عدد هفت در آثار سانی نفیسی و چرایی استفاده از آن  می پردازیم.

عدد هفت در آثار سانی نفیسی

عدد هفت همواره عددی اسرار آمیز بوده است. هفت طبقه بهشت، هفت گناه کبیره، هفت کلمه آخر، هفت علم انسانی (علوم سبعه)،عجایب هفتگانه طبیعی، هفت رنگ رنگین کمان، هفت دریا، هفت آسمان وووو.

ایرانیان قدیم در آیین زرتشت، اهورامزدا را مظهر پاکی می‌دانستند و برای او هفت صفت را بر می‌شمردند .آنها معتقد بودند پیرامون اهورامزدا فرشتگانی هستند که مظاهر صفات حسنه هستند و برای احترام به آن‌ها که اول هرکدامشان سین بود هنگام سال تحویل سفره می‌گستراندند و هفت قسم خوراکی که نام هریک با سین شروع می‌شود: سیر، سرکه، سیب، سماق، سمنو، سنجد، سکه، و سبزی را سر سفره می‌گذاردند که به سفرهٔ هفت سین معروف بود.


برای فیلسوف و ریاضیدان یونانی «فیثاغورث» نیز عدد هفت، مفهموم ویژهٔ خود را داشت .یهودیان قدیم نیز برای عدد هفت معنای ویژه‌ای قایل بودند. در کتاب اول عهد عتیق (تورات) آمده است که خداوند جهان را در شش روز خلق کرد، در روز هفتم خالق به استراحت پرداخت. موسی در ده فرمان خود از پیروانش می‌خواهد که این روز آرامش را مقدس بدارند (روز شنبه و روز تعطیل یهودیان). علاوه بر این در آن کتاب مقدس هفت با عنوان عدد تام و کامل نیز استعمال شده است. از آن زمان عدد هفت نزد یهودیان و بعد‌ها نیز نزد مسیحیان که عهد عتیق را قبول کردند، به عنوان عددی مقدس محسوب می‌شد.

برای پیروان حضرت محمد آخرین مکان عروج، آسمان هفتم محسوب می‌شود.

صور فلکی خوشهٔ پروین یا ثریا به عنوان «هفت ستاره» معروف است، در حالی که حتی با چشم‌های غیر مسلح می‌توان در این صورت فلکی تا یازده ستاره را دید. عرفای بزرگ عشق و وصال را در هفت مرحله و هفت وادی نشان داده‌اند و فاصلهٔ بین هستی و تباهی را پنچ مرحله دانسته‌اند.

علاوه بر این می‌توان به هفت پلکان مقبره کورش بزگ، هقت اقلیم، هفت اورنگ، هفت دفتر شاهنامه،  هفت پیکر،  هفت هیکل، هفت خان رستم، هفت الوان، هفت گنج، هفت رکن نماز، هفت تحلیل و هفت طواف (در اعمال حج)، هفت قبله (مکه، مدینه، نجف، کربلا، کاظمین، سا مرا، مشهد) و… اشاره کرد و به این ترتیب بود که تعداد بیشماری هفتگانه در دنیا بوجود آمد و به عدد هفت تقدس خاصی بخشید.

سانی نفیسی در آثار خود توجه ویژه ای به این عدد چه به صورت عدد فارسی و لاتین و چه به شکل نمادین هفت حلقه معطوف داشته است .در ادامه به بررسی اهمینت این عدد هفت در آثار وی و چرایی استفاده از آن  می پردازیم.

معنای عدد هفت در فرهنگ‌ها و ادیان مختلف

عدد هفت در فرهنگ‌ها و ادیان مختلف به عنوان یک نماد مهم شناخته شده است. این عدد به طور گسترده در اساطیر، اعتقادات دینی، فلسفه و هنرهای مختلف مورد استفاده قرار می‌گیرد. برخی از  معانی مرتبط با عدد هفت عبارتند از:

1- کاملیت و تمامیت: عدد هفت به عنوان عددی کامل و تمامیت شناخته می‌شود. به عنوان مثال، هفت رنگ رنگین کمان نمادی از تمامیت رنگ‌هاست.

2- زمان و ترتیب: هفته در تقویم میلادی شامل هفت روز است و نمایانگر تقسیم‌بندی زمان است.

3- آسمان و آسمانیان: در بسیاری از ادیان و اساطیر، هفت آسمان وجود دارد که هر کدام به یک لایه از آسمانیان اختصاص دارد.

4- معنویت و روحانیت: هفت چاکرا در سیستم انرژی بدن انسان در فلسفه یوگا نشانگر ارتباط بین جسم و روح است.

5- خوشبختی و برکت: در فرهنگ‌های مختلف، هفت خوشبختی یا هفت برکت به مجموعه‌ای از نعمات و خوشبختی‌ها اشاره دارد.

6- سرنوشت و پایان: هفتمین روز هفته به عنوان روز استراحت و پایان هفته در فرهنگ‌های مختلف تأکید دارد.

7- عدالت و حکمرانی: هفت عدالت به عنوان نماد حکمرانی عادلانه و تعادل در برخی فلسفه‌ها و اعتقادات رایج است.

این تفاسیر نشان می‌دهد که عدد هفت با معانی مختلف در فرهنگ‌ها و اعتقادات جهانی مرتبط است.

معنی عدد در فرهنگ ایران باستان

در فرهنگ ایران باستان، برخی اعداد به عنوان نمادهای مهم شناخته می‌شدند. برای مثال، عدد ۷ به عنوان نمادی از تمامیت و کمال شناخته می‌شد. همچنین، عدد ۳ به عنوان نمادی از سهولت و سهولت زیستی در فرهنگ ایران باستان به کار می‌رفت. عدد ۴ نیز به عنوان نمادی از پایداری و استحکام شناخته می‌شد.

عدد ۱۳ نیز در فرهنگ ایران باستان به عنوان یک عدد نامطلوب و نامحسوس شناخته می‌شد. به طور کلی، در فرهنگ ایران باستان، به برخی اعداد به عنوان نمادهای مثبت و به برخی دیگر به عنوان نمادهای منفی نگاه می‌شد.

در فرهنگ ایران باستان، عدد هفت به عنوان یکی از اعداد مهم و مقدس شناخته می‌شد. هفت نماد تمامیت، کمال و کاملیت بود و در بسیاری از موارد به عنوان نمادی از خداوند و آسمان در نظر گرفته می‌شد. هفت نماد بر آن بود که تمامی جوانب و وجوه زندگی را در بر بگیرد.به عنوان مثال، هفت رنگ رنگین کمان، هفت حکمران بزرگ در تاریخ ایران، هفت فرشته، هفت خورشید و هفت پیکر در اساطیر و داستان‌های مختلف به عنوان نمادهای مهم شناخته شده بودند.

علاوه بر این، در فرهنگ ایران باستان، هفت سیمرغ نیز به عنوان نمادی از قدرت و عظمت شناخته می‌شد. به گفته اساطیر، هفت سیمرغ پس از سال‌ها پرواز به قصر خسرو پرویز رسیدند و با تکیه به یک شاخه درخت، به هفت قسمت پریدند و در نهایت به یک سیمرغ تبدیل شدند.

 

 

عدد هفت در آثار سانی نفیسی هنرمند ایرانی

استفاده از عدد هفت در جواهرات به عنوان یک نماد و معنای شناخته شده کاربرد دارد.بسیاری از طراحان جواهر، از عدد هفت در طراحی‌های خود استفاده می‌کنند. هفت به عنوان یکی از اعداد مهم و مقدس در فرهنگ‌های مختلف همینطور و به عنوان نمادی از تمامیت و کمال در جواهرات به کار می‌رود.

استفاده از عدد هفت در جواهرات، به عنوان نماد شانس و خوشبختی نیز مورد استفاده قرار می‌گیرد.

علاوه بر این، استفاده از عدد هفت در جواهرات به عنوان نمادی از زیبایی و جذابیت نیز شناخته شده است. طراحان جواهر، با استفاده از عدد هفت در طراحی‌های خود، تلاش می‌کنند تا جواهراتی با ظاهری زیبا و جذاب ایجاد کنند که بتواند توجه و تمایل مشتریان را به خود جلب کند.

بالطبع آثار نقره سانی نفیسی، هنرمند ایرانی، نیز از این نماد بی بهره نمانده است. در تعدادی از آثار مجموعه سان نفیسی جولری  از نماد هفت استفاده شده است.  این طرح، به عنوان یکی از آثار برجسته و مشهور نقره سانی نفیسی شناخته می‌شود.

در آخر، سانی نفیسی به عنوان یک هنرمند برجسته و مشهور در حوزه طراحی و ساخت جواهر و زیورآلات، در بسیاری از طرح‌های خود از نماد هفت به عنوان یک نماد مقدس و معنوی و سمبل شانس و خوشبختی استفاده می‌کند.با خرید محصولات و آثار زیبای دارای این نماد روح این عدد اعجاب انگیز را با خود به همراه داشته باشید.

Leave a Comment

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

Shopping Cart
Scroll to Top